Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ab0c9db1711f/
Українська правда
Київ

Кільчицька розповіла, що столична влада вже 10 років здає лікарні в оренду

16.09.2009  14:19

Столична влада упродовж більше 10 років здає в оренду 100 тисяч кв.м. приміщень у лікувальних закладах Києва.

Про це на брифінгу у середу заявила перший заступник мера Ірена Кільчицька, коментуючи підвищення уваги журналістів саме до такого шляху наповнення бюджету.

"Упродовж більше 10 років здає в оренду 100 тисяч кв.м. здавалися і здаються в оренду. З них 80 тисяч кв.м. здаються різним орендаторам, як на комерційних умовах, так і громадським якимось організаціям в рамках утримання приміщення. А 20 тисяч кв. м здаються університету імені Богомольця і університету післядипломної освіти імені Шупіка на безоплатній основі, але тим не менше ця оренда існує", - сказала Кільчицька.

Вона наголосила, що "80 тисяч кв. м здавались завжди, у тому числі і під авто мийки, і під якісь комерційні кіоски, і під приватні медичні кабінети, і під офіси".

За словами Кільчицької, раніше орендою в медзакладах займалося управління комунального майна, і гроші надходили у загальний бюджет міста. Нині ж орендою майна в лікарнях  займається управління охорони здоров'я, і всі гроші надходять саме на потреби медзакладів.

Заступник мара додала, що за рахунок коштів, отриманих від оренди у привабливих для оренди закладах кошти направляють у лікарні, які їх потребують, але є непривабливими для оренди, наприклад, туберкульозна дитяча лікарня, психіатрична лікарня.

Вона нагадала, що за 6 місяців 2009 влада отримала 26 мільйонів гривень від здавання в оренду приміщень у лікарнях.

"Збільшилась оренда незважаючи на кризу на 70% . Мова йде лише про ті квадратні метри, які і раніше здавалися в оренду. Тобто це чисте збільшення на тих же площах. Раніше ці гроші безперечно десь осідали, нині вони осідають у бюджеті, який направляється на медицину", - сказала Кільчицька.

За її словами, зараз "гіпотетично знайдено ще 22 тисячі кв.м., інформація про які є на сайті, для того, щоб будь-хто міх звернутися і взяти участь у конкурсі на оренду".

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.