Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ab09686db082/
Українська правда
Київ

БЮТ: киянам не потрібен посередник для постачання холодної води

16.09.2009  10:46

Депутатська фракція БЮТ у Київраді виступає за двосторонні відносини між постачальниками комунальних послуг та їх споживачами.

Про це заявив заступник голови постійної комісії Київради з питань ЖКГ Семен Борисенко, коментуючи запропонований АК "Київводоканал" тристоронній договір.

Бютівець уточнив, що керівництво "Київводоканалу" виступило з ініціативою про укладення тристороннього договору між ЖЕКом, "Київводоканал" та мешканцями Києва, де "Київводоканал" виступає постачальником послуг (холодної води), жителі Києва - споживачами, а ЖЕКи - посередниками.

Однак, на переконання Борисенка, посередник для подачі холодної води киянам не потрібен, договір повинен бути укладений безпосередньо між "Київводоканалом" і киянами.

"Сьогодні ситуація виглядає таким чином: «"Київводоканал" надає свої послуги ЖЕКам, ЖЕКи передають їх населенню. Проте жоден ЖЕК не в змозі якимось чином вплинути на якість послуг. Тобто перед населенням відповідати за якість води вони не можуть. І запропонований тристоронній договір цієї проблеми не вирішить", - сказав Борисенко.

Тому комісія Київради з питань ЖКГ запропонувала "Київводоканалу" спростити процедуру та оформити двосторонній договір, в якому братимуть участь не посередники, а тільки відповідальні сторони, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Ініціатива "Київводоканалу" укласти хоч якийсь договір про надання послуг - це вже крок вперед. Тому комісія з ЖКГ готова погодити три сторонній договір за участю і ЖЕКів, і споживачів, але з умовою, що діяти він буде до травня 2010 року", - сказав Борисенко.

Згідно з досягнутими домовленостями, до 1 травня 2010 року "Київводоканал" зобов'язаний підготувати двосторонній договір між постачальником послуг і безпосередньо споживачами.

Наразі відомо, що керівництво "Київводоканалу" прийняло умови депутатів Київради.

Таким чином, проект рішення про тристороннійдоговор буде винесено на найближчу сесію Київради.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.