Київські чиновники потрапили у справу "Еліта-Центру"


Головне слідче управління МВС передало в Генеральну прокуратуру матеріали на групу чиновників Київради і Київської адміністрації, що проходять у справі афери "Еліта-Центр".

Про це йдеться в листі ГСУ МВС на ім'я голови правління Громадської організації "Центр правозахисту" Юрія Федоренка.

Згідно з листом, в Генпрокуратуру передані "матеріали, що стосуються здійснення службових злочинів окремими посадовими особами  Київради і КМДА, пов'язаних зі зловживанням своїм службовим становищем і службовою недбалістю, що спричинило тяжкі наслідки і принесло істотний збиток"

Раніше обмануті інвестори вимагали від МВС притягти до кримінальної відповідальності конкретних чиновників КМДА, безпосередньо винних у злочинній бездіяльності, а по суті, у сприянні аферистам "Еліта-Центр", повідомляє прес-служба ГО "Центр правозахисту".

За словами Федоренка, Київський міський адміністративний суд визнав провину Київської адміністрації, що допустила протиправну бездіяльність по недопущенню афери "Еліта-Центр". Крім того, слідство визнало КМДА цивільним відповідачем у кримінальній справі. 

"На підставі цих рішень потерпілі у встановленому законом порядку вимагають від МВС порушити кримінальну справу проти конкретних чиновників, безпосередньо винних у злочинній бездіяльності, а по суті, у сприянні аферистам", - заявляв Федоренко.

Зокрема, постраждалі інвестори вимагають порушити кримінальну справу проти начальника Управління державного архітектурно-будівельного контролю КМДА, що видав аферистам дозвіл на виконання будівельних робіт і двічі незаконно їх продовжив.

Як відомо, 10 вересня слідчий висунув офіційне обвинувачення Олександру Волконському (Шахову), як організаторові афери "Еліта-Центр".

У березні цього року один із засновників "Еліта-Центр" Ігор Циганок був засуджений до 8 років позбавлення волі.

За даними МВС, у результаті будівельної афери "Еліта-Центр", що була розкрита в лютому 2006 року в Києві, постраждали 1759 людей.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ