У Бабиному яру встановлять пам’ятник підпільниці


Незабаром у Бабиному Яру з'явиться пам'ятник видатній підпільниці Тані Маркус. Відповідне розпорядження підписав київський міський голова Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА.

Пам'ятник відомій активістці антифашистського підпілля Тані Маркус спорудять на прохання президента фонду "Пам'ять Бабиного Яру" Іллі Левітаса.

Згідно з розпорядженням, КО "Київзеленбуд" доручено забезпечити розробку проектно-кошторисної документації спорудження об'єкту.

У свою чергу генеральний проектувальник - КО "Центр містобудування та архітектури" - при розробці проекту "Реконструкція меморіального парку "Бабин Яр" на розі вул. Мельникова, вул. О.Теліги та вул. Дорогожицької у Шевченківському районі  Києва" передбачити в його складі проектно-кошторисну документацію на встановлення пам'ятника.

Розпорядженням також зауважено, що фінансування робіт, пов'язаних із виготовленням та монтажем пам'ятника буде здійснено за рахунок коштів меценатів.

За попередньою інформацією "Київзеленбуду", наразі ескізний проект постаменту і благоустрою ділянки, де буде споруджено пам'ятник, перебуває на стадії затвердження.

Утім вже відомо, що висота скульптури сягатиме понад два метри і буде встановлена на території парку "Бабин Яр".

Крім того, окремим розпорядженням КМДА створено Організаційний комітет з підготовки та відзначення 70-річчя трагедії Бабиного Яру, який очолив мер Леонід Черновецький.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ