Китаївський монастир у Києві не збираються закривати


Питання про закриття Свято-Троїцького Китаївського чоловічого монастиря у Києві не розглядалося на громадських слуханнях.

Про це заявила прес-секретар Голосіївської районної державної адміністрації Інна Лукашко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Не було питання про ліквідацію монастиря", - сказала Лукашко, додавши, що на слуханнях йшла мова про незаконе будівництво цвинтаря й автостоянки на вул. Китаївській, можливості проведення приватизації житла жителями мікрорайону.

За її словами, у прийнятому за результатами слухань документі є рішення про припинення незаконного будівництва цвинтаря й автостоянки, а також перебудову житлового будинку по вул. Китаївська, 32/1; про відновлення об'єктів, зруйнованих у ході незаконного будівництва.

Крім того, прийняте рішення про проведення приватизації житла, у якому проживають члени територіальної громади мікрорайону "Китаєво", контроль за відведенням земельних ділянок та звітність органів влади перед жителями району.

За підсумками слухань також слід вирішити питання щодо вилучення з тимчасового безкоштовного користування Свято-Троїцького Китаївського чоловічого монастиря майнового комплексу Київського державного науково-виробничого навчального комбінату по вул. Китаївській.

Лупашко розповіла, що до протоколу слухань ініціативна група також внесла питання про скасування рішення Кабміну, відповідно до якого монастиреві був переданий весь монастирський цілісний комплекс, у тому числі житлові будинки.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомляли про те, що на громадських слуханнях було прийняте рішення про закриття Свято-Троїцького Китаївського чоловічого монастиря.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ