Черновецький підніме ціну на ритуальні послуги на 20-30%



Фото Ліги
Київська міська державна адміністрація вирішила підвищити тарифи на ритуальні послуги.

Відповідний проект розпорядження оприлюднений на сайті КМДА.

Розпорядження "Про встановлення тарифів на ритуальні послуги, включених до необхідного мінімального переліку окремих ритуальних послуг" підготовлене "з метою створення сприятливих умов для надання своєчасних і якісних ритуальних послуг, приведення діючих тарифів відповідно до зміни економічних умов та до чинних правових нормативних документів".

Так, нині кремація в стандартній труні коштуватиме 610 - 671 гривня (було 445 гривень), поховання урни у колумбарії - 315-395 залежно від пори року (було 290 гривень), підпоховання  урни з прахом померлого у колумбарну нішу 315-364 гривні.

Копання могили - від 220 гривень влітку до 777 гривень взимку, монтаж пам`ятника -  від 491 гривні до 1146 гривень, демонтаж пам'ятника  74-188 гривень.  

більше доведеться заплатити і за документи. Так, договір замовлення на організацію похорону коштуватиме 8,25 гривні , оформлення свідоцтва про поховання - 4,62 гривні, а оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання - 39 гривень.

Зауваження та пропозиції до розпорядження приймаються до 8 жовтня. 

Як відомо, 26 січня з'явилося розпорядження КМДА "Про встановлення тарифів на ритуальні послуги, які включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг".

Згідно з цим документом, в столиці цього року почали діяти нові тарифи на ритуальні послуги.

Так, наприклад, вартість копання могили в залежності від ґрунту, розміру труни, способу здійснення роботи та пори року була встановлена від 330 гривень до 1 тисяі 280 гривень.

Поховання урни з прахом коштує від 55 гривень до 430 гривень; монтаж пам'ятника в залежності від його ваги від 625 гривень до 1 тисячі 530 гривень, демонтаж намогильної споруди в залежності від пори року та ваги - від 120-160 гривень до 225-310 гривень.

23 лютого прес-служба Прокуратура Києва повідомила, що відомство доручило Державній інспекції з контролю за цінами в місті Києві перевірити розміри тарифів на ритуальні послуги.

Після цього Київська адміністрації підготувала проекти розпоряджень про встановлення нових тарифів на ритуальні послуги, знизивши ціни на копання могили до 114 - 695, поховання урни з прахом - 31-235 гривень; монтаж пам'ятника 362 -830 гривень тощо.

З 5 червня столична влада знизила тарифи на ритуальні послуги, скасувавши нимсвоє розпорядження від 26 січня.

Як відомо, нещодавно набуло чинності  рішення Київради "Про питання діяльності ритуальної служби Києва", згідно з яким надання ритуальних послуг є "виключною компетенцією комунальних підприємств".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ