Китаївський монастир закривають?


Свято-Троїцький чоловічий монастир, що знаходиться в Китаївській пустині, хочуть закрити.

Такими були підсумки громадських слухань, на яких були присутні жителі вулиці Китаївської, представники монастиря і районні влади, пише "Сегодня".

Більшість жителів проголосували за таке рішення через конфлікт, пов'язаний з монастирем.

Як відомо, жителі мікрорайону і монастирська братія не поділили землю і житло - доходило навіть до бійок.

Кабмін передав монастиреві землю, на якій стоять приватні будинки, у яких живуть 180 родин. Натомість жителі не отримали нічого. Суперечка полягає в тому, що ченці хочуть забрати начебто своє, а мешканцям йти нікуди.

Однак у цього питання є й інша сторона, відзначає видання. На сесії Київради 29 листопада 2007 року депутати передали ТОВ "Київська овочева фабрика" 4,6 га в Китаєво "для будівництва торгово-розважальних комплексів, офісних центрів, об'єктів житлової забудови...".

Судячи з документів, ТРЦ повинен розташуватися саме там, де зараз знаходяться житлові будинки і монастир.

За словами заступника мера Києва з земельних питань Олександра Луцького, при передачі землі фабриці ставилася умова: вирішити майнове питання.

"Вони повинні зайнятися відселенням і надати людям квартири. Зрозуміло, що це клопітно і на це треба витратити чимало грошей. Тому, імовірно, вони і роздувають конфлікт, хочуть, щоб усі вирішувала  районна влада", -  сказав він.

Підтверджують це і в монастирі, мовляв, за всім цим стоїть овочева фабрика, усі ці протести просто сфабриковані.

Місцеві мешканці ж кажуть, що їм просто потрібен дах над головою.

У приймальні директора самої фабрики підтверджують, що земля їм належить, але будувати, мовляв, нічого не збираються.

У вівторок конфліктуючі сторони знову зустрінуться для переговорів. Однак, як відзначає видання, якщо монастир таки закриють, то це буде перший подібний випадок у Києві з часів падіння Радянської влади.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ