У Черновецького просять не скасувати річні проїзні. Поки що


Антимонопольний комітет України просить Київську міську державну адміністрацію утриматися від скасування річних і квартальних проїзних на проїзд в метро і наземному громадському транспорті до завершення перевірки економічної обґрунтованості цього наміру мерії.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови комітету Олександр Мельниченко, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

"Я сьогодні (11 вересня) особисто листом звернувся до мера Києва Леоніда Черновецкого з пропозицією утриматися від ухвалення рішень до закінчення перевірки", - сказав Мельниченко.

За його словами, він також звернувся у Міністерство економіки з проханням зробити подання в комітет про розслідування дій КМДА відносно проїзних у разі виявлення Державною інспекцією з контролю за цінами невмотивованості таких рішень мерії.

Крім того, комітет звернувся до КП "Київський метрополітен" і "Київпастранс" з вимогою надати обґрунтування запропонованого скасування довгострокових проїзних.

Перевірка економічної обґрунтованості скасування довгострокових проїзних продовжиться до 30 вересня, переконаний Мельниченко.

Як відомо, АМКУ вирішив вивчити економічну обґрунтованість наміру КМДА скасувати річні і квартальні проїзні на проїзд в метро і наземному суспільному транспорті.

На початку серпня КМДА оприлюднила проект розпорядження "Про внесення змін до розпорядження від 28.01.2009 № 90", яким встановлено тарифи на проїзд у Києві: 1,7 гривні за одну поїздку в метро і 1,5 гривні за проїзд в наземному транспорті.

Основними відмінностями нового документа обмеження 70 поїздками кількості поїздок у місячних проїзних квитках на метро та введення плати у розмірі 20 гривень за проїзні учнівські проїзні.  

Згодом начальник головного управління цінової політики КМДА Вались Яструбинський повідомив, що будуть скасовані ще і річні проїзні, але для школярів проїзд залишиться безкоштовним, мовляв, у документі допустилися "прикрої помилки".

Водночас Блок Юлії Тимошенко переконаний, що, скасовуючи усі проїзні квитки, якими можна користуватись більше місяця, столична влада автоматично підніме тариф на проїзд утричі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ