Черновецький і БЮТ домовилися про кадрові "чистки"?



Фото mindhobby.com

БЮТ і Блок Черновецкого мають намір усунути від виконання обов'язків голів трьох районів Києва - Шевченківського, Святошинського і Дарницького. 

Про це пише "Дело" з посиланням на джерело у Київраді.

Зміна влади може відбутися вже у в кінці вересня, коли депутати райрад зберуться на сесії. 

За словами співрозмовника видання, депутати від БЮТ і Блоку Черновецкого домовилися разом проголосувати за відставку голів районів.

Згідно з домовленістю, на місце Віктора Пилипишина головою Шевченківського району повинен бути представник Блоку Черновецкого, а на місце Віталія Сташука в Дарницькому і Володимира Мазепи в Святошинському мають прийти люди з команди БЮТ.

Голова Шевченківської райадміністрації Віктор Пилипишин не має сумніву у можливості такого розвитку подій.

"Не викликає сумнівів, що таке бажання є. Відомо, що Леонід Черновецкий направив президентові подання на звільнення декількох голів районів. І те, що в БЮТ також є зацікавлені особи, це теж правда", - сказав він.

Пилипишин додав, що усунути його буде непросто, оскільки для цього необхідне голосування більшості депутатів, а потім відповідний указ президента.

На сьогоднішній день в Шевченківській райраді 58 депутатів. З них - 19 представників від БЮТ і 8 від Блоку Черновецкого, тому, щоб досягти бажаного результату, їм доведеться схилити на свій бік депутатів інших фракцій.

Голова Дарницького району Віталій Сташук про такі домовленості між БЮТ і Блоком Черновецкого не чув, але переконаний, що так може статися.  

"Керівництво міста особливих симпатій не відчуває до нас, і нічого хорошого чекати від нього не доводиться", - заявив Сташук. 

Однак у Блоці Тимошенко спростовують будь-яку інформацію про можливе об`єднання з Блоком Черновецкого, мовляв, це схоже на політтехнологічний хід Блоку Черновецкого.

Тим часом співрозмовник видання в Київраді відзначає, що домовленості про зміну керівників районів мають матеріальну підоснову.

Оскільки нібито вже у вересні повинен відбутися аукціон з продажу прав оренди площ на трьох центральних ринках столиці: Бессарабському, Володимирському і Житньому (Поділ). І представники двох політичних сил зацікавлені в його результатах.  

Як відомо, раніше на співпрацю БЮТ і Блоку Черновецького натякав голова київської партійної організації ПР, керівник публічної кампанії Віктора Януковича у столиці Василь Горбаль.

"Чому до партнерів Черновецького ви не відносите БЮТ, наприклад? Ви бачили, як весь цей рік голосувала фракція? Ви взагалі перераховували бютівців, які займають посади заступників у районних адміністраціях?", сказав Горбаль.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ