Новий термінал у "Борисполі" відкриють через 2 роки


Генеральний підрядник будівництва терміналу "D" в міжнародному аеропорту "Бориспіль" турецька компанія "Догуш Інішаат" обіцяє завершити спорудження нового пасажирського терміналу до 1 жовтня 2011 року.

Про це йшлося на нараді з підготовки аеропорту до фінальної частини чемпіонату Євро-2012 року, що відбулась в "Борисполі", повідомляє УНІАН.

Зокрема, керівництво "Борисполя", як замовник робіт, та "Догуш Інішаат", як їх виконавець, досягли домовленості, що турецька компанія презентує готовий термінал 1 жовтня 2011 року. А вже до 30 листопада термінал "D" зможе прийняти перших пасажирів міжнародних рейсів.

На переконання віце-прем'єр Івана Васюника, введення в дію нового терміналу дозволить країні перейти на світові стандарти якості перевезення пасажирів.

Водночас він повідомив, що найближчим часом має на меті вирішити земельні конфлікти навколо площі біля терміналу "В", щоб покращити умови перебування пасажирів, яким зараз доводиться долати сотні метрів з важким багажем, щоб потрапити до цього терміналу.

"У найближчі місяці ця ситуація має змінитися", - сказав Васюник.

Він повідомив, що до розв'язання земельних питань будуть залучені всі сторони конфлікту та компанії, яким належить частина привокзальної площі.

Як відомо, однією з головних вимог УЄФА до аеропорту "Бориспіль" в рамках його підготовки до Євро-2012 є будівництво пасажирського терміналу "D" з великою пропускною здатністю.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ