У Черновецького хочуть на 8 тисяч штрафувати батьків, діти яких п'ють пиво



Фото news2.ru
Київська міська державна адміністрація має намір ввести штрафи у розмірі 8 тисяч гривень для батьків, діти яких перебувають без догляду та ведуть згубний спосіб життя, а за продаж алкоголю неповнолітнім - у розмірі 12 тисяч гривень.

Крім того, столична влада має намір ввести комендантську годину для неповнолітніх у вечірній та нічний час, пише муніципальна газет "Хрещатик".

Ці рішення по протидії вживанню алкоголю й тютюну серед дітей та введення комендантського часу найближчим часом буде винесено на розгляд депутатського корпусу.

За словами голови постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту Алли Шлапак, 90 % столичних дітей віком 13-15 років п'ють і курять.

"Україна посідає перше місце у світі із вживання алкоголю серед дітей та молоді. 90% 13-15-літніх п'ють спиртне, а 63 % - курять сигарети. Причому вперше до згубних звичок діти долучаються приблизно в 10 років", - сказала Шлапак.

За її словами, мінімальні стягнення за продаж алкогольних напоїв неповнолітнім нині не лякають торгівців, тому діти вільно купують як спиртне, так і сигарети.

"Ми просили парламент визнати алкогольними напоями пиво і "слабоалкоголку", адже на них практично не поширюється жодне обмеження, а втім, саме з них і починається ранній алкоголізм. Але і цього рішення не прийнято. Нам відомо, що його ухвалення гальмується в комітеті ВР з податкової та митної політики", - сказала Шлапак.

У КМДА переконані, що за те, що діти вживають алкоголь мусять відповідати непутящі батьки, порушники-продавці та виробники.

Саме тому столична влада пропонує ввести штрафи для батьків, діти яких фактично бездоглядні й ведуть згубний спосіб життя та для торговців, які продають спиртне і сигарети неповнолітнім. У випадку, якщо батьки не зможуть заплатити 8 тисяч штрафу, вони будуть змушені працювати на громадських роботах - замітати вулиці та чистити дитячі майданчики.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ