Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4aa907f09c148/
Українська правда
Київ

Розробник Генплану: Києву не потрібні висотки

10.09.2009  17:06


Фото shunk.ru
Один з розробників Генерального плану Києва, віце-президент Української академії архітектури Микола Дьомін переконаний, що Київ немає потреби у будівництві висоток.

Про це він заявив у коментарі муніципальній газеті "Хрещатик".

"Особливої потреби в висотках Київ не відчуває. Може один-два будинки побудують на кілька десятків поверхів. Але це -  не самоціль. Вони можуть бути в якихось вузлах, де дуже дорогою є земля, але не думаю, що в цьому є потреба", - сказав Дьомін.

Водночас він наголосив, що у столиці на сьогодні існує дефіцит вільних територій, оскільки практично весь територіальний резерв Києва вичерпано.

"Нині в Києві побудовано приблизно 60 мільйонів квадратних метрів житлової площі. Вся демографічна ємність території міста всередині -  майже 65 - 70 мільйонів квадратних метрів. Залишилися майданчики під 10 мільйонів квадратних метрів житла, але це вже не ті величезні території, до яких ми звикли. Немає жодного місця, де можна було б побудувати невеликий мікрорайон", - сказав Дьомін.

У зв'язку з цим, згідно з новим документом, буде відбуватися "реконструкція вже забудованих територій і освоєння територій, які знаходяться в санітарно-захисних зонах або зовсім незручні для освоєння", додав архітектор.

Як відомо, на сьогодні над основним міським документом працює близько 20 архітектурних організацій, а розробити Генплан мають намір до кінця 2010 року.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.