Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4aa8f63a366e2/
Українська правда
Київ

Організатору "Еліта-Центр" висунули офіційне обвинувачення

10.09.2009  15:51

Олександру Волконському (Шахову) як організаторові афери "Еліта-Центр" слідчий висунув офіційне обвинувачення.

Про це заявив голова правління Громадської організації "Центр правозахисту" Юрій Федоренко, повідомляє прес-служба організації.

За його словами досудове слідство у справі щодо групи компаній "Еліта-Центр" закінчене. Справа Волконського нараховує 294 томи, а обвинувачення зачитувалося упродовж трьох днів 7, 8 і 9 вересня.

Зокрема, Шахов обвинувачується в створенні злочинної організації, привласненні чужого майна в особливо великих розмірах, вчиненні злочину в складі злочинної групи, легалізації коштів, здобутих незаконним шляхом, підробленні документів за попередньою змовою осіб та використанні завідомо підробленого документа та службовому підробленні.

На даний час ця справа передана для ознайомлення потерпілим.  

За даними МВС, орієнтовний термін направлення справи до суду - січень 2010 року. Максимальний термін покарання, передбачений статтями обвинувачення, - 15 років позбавлення волі. 

Федоренко висловив сподівання, що в справі Воконського будуть "відбиті факти злочинних діянь конкретних чиновників київської міської адміністрації, які безпосередньо винні в злочинній бездіяльності, а по суті, у сприянні аферистам".

У свою чергу постраждалі вкладники вважають, що МВС покриває київських чиновників причетних до афери "Еліта-Центр" і звернулися до генпрокурора з проханням розібратися в цьому.

Як відомо, скандал навколо компанії "Еліта-Центр" спалахнув у лютому 2006 року. Ця компанія укладала договори з громадянами про пайову участь у спорудженні житлових будинків у Києві.

Підозрюваного в шахрайстві на київському ринку нерухомості Олександра Шахова затримали 1 листопада 2007 року

9 жовтня 2008 року він був естрадійований зі Швейцарії до України.

За даними МВС, у результаті будівельної афери "Еліта-Центр" постраждали 1760 людей.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.