КМДА погасила лише половину боргу за світло


Київська міська держадміністрація сплатила лише половину коштів від загального розміру боргу за електроенергію установ, які фінансуються з бюджету міста та районів. Такий же рівень сплати за електрику і по закладах сфери освіти, які знаходяться на балансі КМДА.

Про це заявив заступник голови правління АК "Київенерго" Іван Ричка, повідомляє прес-служба компанії.

"Після першого вересня, як і обіцяли, в "Київенерго" провели повний аналіз розрахунків з електрики міського бюджету. Звісно ми врахували і ті кошти, які в останні дні серпня після неодноразового нагадування перерахувала міська влада. Виявилося, що рівень оплати ледве сягає половини всієї суми боргу", - сказав Ричка.

При цьому, за його словами, міська влада чомусь накопичила найвищий рівень боргу саме по навчальних закладах. Так, станом на 1 вересня борг за електроенергію міського бюджету складає 3,261 мільйона гривень, районного - 2,836 мільйона гривень, навчальних закладів - 2,408 мільйона гривень.

"Столична влада не сплатила і половини боргу за електрику, тому заяви з боку міських чиновників про повне погашення заборгованості по електроенергії бюджетних установ перед "Київенерго" не відповідають дійсності", - сказав Ричка.

Він наголосив, що "з таким станом розрахунків "Київенерго" не може гарантувати стабільність електропостачання, оскільки фінансовий стан компанії та вимоги законодавства не дозволяють компанії надавати електрику споживачам, які не розраховуються вчасно".

Як відомо, "Київенерго" поновила подачу електроенергії всім навчальним закладам Києва, які мають значні борги і тривалий час не розраховуються з енергокомпанією під обіцянку мерії сплатити борг до 1 вересня 2009 року.

Компанія заявляла, що відключення шкіл, як і всіх інших споживачів, від подачі електрики у разі наявності боргу за використану електроенергію, - дія законна. Відповідальним за наслідки, згідно з законом, виступає той орган, який допустив заборгованість, а саме - КМДА.

Наразі загальний борг споживачів АК "Київенерго" за електроенергію - 594 мільйони гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ