Мінюст радить киянам платити за новими тарифами на компослуги


Перший заступник Міністра юстиції Євген Корнійчук радить киянам платити за новими тарифами за послуги житлово-комунального господарства.

Про це він заявив в інтерв'ю "Лізі".

"Не платити взагалі не можна, оскільки це приведе до колапсу в ЖКГ  напередодні зими. За старими тарифами заплатити "технічно" неможливо". На мій погляд, правова схема виглядає так: платити потрібно за присланими квитанціями, тобто за затвердженими КМДА тарифами, однак після рішення проблеми в судах люди повинні одержати перерахунок", - сказав Корнійчук.

Він висловив впевненість, що уряд найближчим часом розгляне нове рішення КМДА, і, швидше за все, вирішить, як у минулий раз.

"Мене в цій епопеї дивує інше. Чому рішення про підняття тарифів приймає КМДА, а не Київрада. Адже в законі "Про житлово-комунальні послуги" написано, що рішення приймається органом місцевого самоврядування. Навіщо адміністрація Черновецького наступає на ті ж граблі? Кабмін не має права зупиняти рішення місцевих рад, а постанови органів виконавчої влади - може", - додав Корнійчук.

Як відомо, з 1 червня у столиці у два рази зросли тарифи на житлово-комунальні послуги.

6 липня Шевченківський суд зупинив дію розпоряджень про підвищення тарифів до розгляду справи по суті.

Однак столична влада в той же день подала апеляцію на рішення Шевченківського райсуду.

Кабінет міністрів на засіданні 17 липня прийняв рішення призупинити підвищення Київською адміністрацією тарифів на комунальні послуги для населення і юридичний осіб із 1 червня.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликала киян сплачувати за житлово-комунальні послуги за старими тарифами.

Згодом мер Києва Леонід Черновецький заявив, що призупинення Кабміном дії нових тарифів Київської міської державної адміністрації є незаконним і зроблено в передодні президентських виборів в Україні.

Однак, розпорядженнями від 31 серпня КМДА знизила тарифи на компослуги у столиці на 5%.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ