Історичні особняки столиці виставили на продаж


Столична влада масово передає у приватні руки старовинні особняки Києва.

Про це заявила директор Науково-методичного центру Головного управління охорони культурної спадщини Любов Мазур, пише "Сегодня".

"На місяць оформляється приватизація приблизно на 20 особняків. На будинок-пам'ятник робимо охоронний договір, у якому від майбутнього власника потрібно не змінювати цільове призначення, не робити перепланування і не добудовувати поверхи", - сказала Мазур.

Щоправда, за її словами, теоретично змінити можна все. Для цього потрібно отримати спеціальний дозвіл райради і головного управління культурної спадщини.

Начальник головного управління Руслан Кухаренко підкреслює, що все абсолютно законно: "Приватизація історичних будинків дозволена за умови, що приватники будуть зберігати його належним чином, адже в держави не вистачає грошей".

Як відомо, в кінці минулого року мер Києва Леонід Черновецький заявляв, що історичні будинки будуть продавати на аукціонах, але їх так і не проводять. Проте щоб придбати особняк, достатньо звернутися в агентство з нерухомості. Там особняки на вул. Шовковичній чи у провулку Музейному пропонують за $20 мільйонів

Як відомо, нещодавно розпочалася активна реконструкція стародавнього чотириповерхового будинку у готичному стилі на вул. Шовковичній, 19. Подейкують, що зовсім скоро туди має вїхати новий власник.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ