Кількість самогубств у Києві зросла в 2 рази


У Києві смертність населення внаслідок самогубств та самоушкоджень у 2008 році зросла більше, ніж у 2 рази в порівнянні з 2004 роком.

Про це заявив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, у світі 90% суїцидів обумовлені депресіями та різного роду залежностями.

Вживання алкоголю дітьми і підлітками становить величезну загрозу формування алкогольної залежності, приносить шкоду здоров'ю та особистості, включаючи самогубство.

За його словами, під час останнього соціологічного опитування 91% учнів Києва у віці 15-16 років повідомили, що хоча б раз у житті вживали алкогольні напої. Рівень постійного вживання алкоголю у хлопців складав 83%, а у дівчат навіть вище - 85%.

"Чверть підлітків курять постійно. При такому попиті з боку молоді на психоактивні речовини суспільство нібито забуло, що в Україні продаж тютюну і алкогольних напоїв і, за логікою, їх вживання, дозволено тільки особам, які досягли віку 18 років", - зазначив  Стойка.

Він повідомив, що Київський міський центр здоров'я, що на вул. Дегтярівській, 25, займається профілактикою самогубств серед населення Києва та запрошує всіх, кому потрібна допомога при нікотиновій та алкогольній залежності, отримати індивідуальну та групову допомогу у відмові від куріння.

За словами Стойка, наразі на узгодженні у міського голови Леоніда Черновецького знаходиться комплексна Програма протидії зловживанню алкоголем та розповсюдження наркотиків у місті Києві на 2009-2013 роки, схвалена Київрадою 19 липня цього року.

Крім того, прийнято розроблене медиками рішення Київради "Про заходи щодо впорядкування тютюнокуріння в місті Києві", та підготовлена Програма профілактики тютюнокуріння в м. Києві на  2009-2012 роки.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ