Київська школярка погрозами "вибила" 10 тисяч


14-річна киянка завдяки погрозам спромоглася видурити 10 тисяч гривень, щоб із шиком відсвяткувати день народження.

Про це "Газеті по-київськи" повідомив начальник кримінальної міліції у справах дітей Подільського РУВС Олександр Загвоздкін.

За його словами, грошей на гуляння у школярки не було, а щоб похвастатися перед друзями, дівчинка задумала відзначити іменини коштом 16-літньої знайомої, що живе по сусідству.

Підлітки не були друзями, випадково познайомилися в одній компанії. Молодша дівчинка з відразу примітила, що незважаючи на різницю у віці, дівчина легко піддається впливові. Спочатку вона заявила сусідці, що у вересні у неї день народження і їй потрібно позичити 5 тисяч гривень. Старша дівчинка обурилася, мовляв, таких грошей дістати не може навіть для себе.

Тоді почалися погрози. Юна вимагачка заявила, що вона сама позичить у когось зі старших, а та зобов'язана повернути її борг.

Щоб остаточно залякати сусідку, в останній розмові пригрозила, що та винна вже 10 тисяч гривень і якщо не віддасть у цей же день - ні їй, ні її батькам не жити.

Налякана 16-літня школярка знайшла в дорослих гроші -  10 тисяч гривень, і скинула з балкона малолітній вимагачці. На вибиті гроші та купила собі моторолер і щодня пригощала у фаст-фудах дітей з усього подвір'я.  

Те, що гроші зникли батьки жертви вимагання помітили тоді, коли прийшов час платити по кредиту. Довідавшись, куди поділися 10 тисяч, дорослі звернулися з заявою в райвідділ, відразу знайшли і вимагача. Половину суми вона уже устигла витратити.

Але з 14 років уже настає відповідальність за вимагання, тому дівчинку будуть судити.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ