Черновецький віддає "Жуляни" Блоку Литвина?


У столичному аеропорту "Київ" ("Жуляни") готується зміна керівництва.

Посаду директора підприємства обійме депутат Київради від Блоку Литвина, власник будівельної компанії "Міськжитлобуд" Денис Костржевський, пише "Дело" з посиланням на свої джерела.

Новий керівник ще не приступив до виконання обов'язків на новій посаді, але, за даними співрозмовника видання, це має статися в найближчі дні.

Сам Костржевський коментувати своє призначення відмовився: "Поки немає офіційного наказу, я не буду нічого говорити".

Як відзначає видання, теперішній генеральний директор аеропорту "Київ" Сергій Нікіфоров знаходився у відпустці до 8 вересня. За його словами, жодних паперів із приводу своєї відставки він ще не бачив.

У свою чергу колеги Костржевського у Київраді стверджують, що призначення депутата - це  свого роду плата київської влади за його лояльність до ініціатив групи мера Леоніда Черновецького. Мовляв, він завжди голосував за рішення, які були вигідні прихильникам мера Черновецького. Це відбувалося навіть всупереч волі фракції Блоку Литвина, за списках якої Костржевський пройшов у міськраду.

"Я думаю, що призначення Костржевського - це предмет політичних кулуарних домовленостей. Він ніколи не голосував як депутат від фракції Блоку Литвина і досить близький до групи Іванова-Хмельницького", - сказав депутат Київради від Блоку Кличка Дмитро Андрієвський.

У свою чергу, глава Державіаадміністрації Олександр Давидов повідомив, що кандидатура нового керівника аеропорту "Київ" керівництву авіаційного відомства ще не була представлена.

Як відомо, звільнення директора аеропорту "Київ" Сергія Нікіфорова київська влада ініціювала ще на початку літа.

Денис Костржевський є власником будівельної компанії "Міськжитлобуд", заснованої в 1998 році. Підприємство сформоване на базі тресту "Київміськбуд-5", який був створений в 1943 році для відновлення Києва в післявоєнні роки.

Серед проектів компанії: житловий комплекс "Голосіїво", "Новопечерські Липки", бізнес-центр Capital Hall.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ