Опалювальний сезон у Києві може розпочатися завчасно



За три тижні у столиці планують офіційно розпочати опалювальний сезон. Підготовка до нього повинна закінчитися 1 жовтня. У разі різкого похолодання комунальники обіцяють надати тепло дитсадкам, школам, пологовим будинкам вже після 15 вересня.

Як пише муніципальна газета "Хрещатик", у Київській адміністрації не передбачають якихось зривів у підготовці до зими. Єдиною проблемою називають забезпечення міста газом, споживання якого з початком опалювального сезону зросте в рази.

За словами начальника ГУ палива, енергетики та енергозбереження Олексія Демидова, наразі енергокомпанії виконали понад 82 відсотки запланованих обсягів робіт, переважно власним коштом.

"Уже завершено випробування всіх теплових мереж, що дало змогу забезпечити гарячою водою всі столичні райони", - сказав Демидов.

За його словами, під час перевірки теплотрас виявлено 1064 пошкодження, з них уже усунуто 974. Окрім цього, було перекладено понад 22 тисячі метрів дефектних трубопроводів.

"Як і в попередні роки, підключатимуть мережі у два етапи. Першими подадуть тепло у школи, дитсадки, пологові будинки. Тож ці об'єкти мають бути готові до опалювального сезону вже 15 вересня", - сказав Демидов.

На другому етапі підключать до мереж житлові будинки, організації та підприємства міста. Серед проблемних питань пан Демидов назвав відсутність резервного палива на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Адже у разі переходу на альтернативний вид палива потрібно накопичити 76 тисяч тонн мазуту, витративши на це 280 мільйонів гривень.

Наразі перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко запевнив, що місто в стадії підготовки до зими.

"У мене через це не виникає жодного питання, окрім одного -  забезпечення газом. Усі інші завдання буде виконано. Опалювальний сезон розпочнеться вчасно. А ось забезпечення столиці блакитним паливом -  це проблема. Адже сьогодні нам виділяють газ лише для приготування гарячої води. А з початком сезону кількість газу зросте одразу на 6-7 мільйонів кубічних метрів", - сказав Голубченко.

Як відомо, столична влада ще 13 серпня визнала 1,2 мільярда боргу перед "Київенерго" за різницю у тарифах, однак і досі не розрахувалася.

вересня "Київенерго" повідомило, що виконало підготовку обладнання та мереж до роботи в опалювальний період 2009-2010 років.

Не зважаючи на заяви про готовність столиці до зими і про те, всі райони Києва забезпечені гарячою водою, жителі низки будинків по Харківському шосе у Дніпровському районі вже більше місяця сидять без гарячої води.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ