Кільчицька каже, що на лікарнях уже заробила 2,8 мільйона



Фото з сайту КМДА
Перший заступник мера Ірена Кільчицька заявляє, що з початку 2009 року столичній владі вдалось збільшити надходження від оренди майна лікувально-профілактичних закладів на 70%, і нині вони становлять 2,8 мільйона гривень.

Про це вона повідомила під час чергового засідання Комісії з розгляду питань щодо використання майна лікувально-профілактичних закладів комунальної власності Києва, повідомляє прес-служба КМДА.

"З початку року триває постійна робота в цьому напрямку. Ми вирішили усунути головних лікарів лікувально-профілактичних закладів від роботи з орендою. Наразі цими питаннями займається спеціальний відділ оренди при Головному управлінні охорони здоров'я та медичного забезпечення", - сказала Кільчицька.

За її словами, після підключення до роботи фахівців, вже в січні поточного року влада отримала 400 тисяч гривень від оренди, в лютому - 700 тисяч, а вже в серпні - 1,7 мільйона гривень.

Крім того, зауважила Кільчицька, що збільшення надходжень від оренди майна лікувально-профілактичних закладів відбулось не зважаючи на кризову ситуацію в країні та без збільшення площ приміщень, що орендуються. 

"Сьогодні у нас є значна кількість вільних приміщень, і ми готові здавати їх в оренду за прозорими схемами заради ефективного використання майна та збільшення надходжень до спецфондів лікувально-профілактичних закладів и спецфонду Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення", - сказала заступник мера.

За її словами, зокрема, значна частина коштів направляється на ремонт та оснащення столичних протитуберкульозних лікарень та інших медичних закладів.

Як відомо, раніше  Головне управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Києва визначило перелік приміщень у столичних поліклініках і лікарнях, які пропонуються для надання в оренду, загальною площею 21 тисяча 605 кв.м.. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ