Опалювальний сезон може бути зірваний - Київенерго


"Київенерго" заявляє про можливість зриву опалювального сезону в Києві взимку 2009-2010 року.

Про це голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський заявив в інтерв'ю журналістам по завершенню засідання колегії з підготовки міста до опалювального сезону, повідомляє Інтерфакс.

"На даний момент гостро стоїть питання щодо накопичення резервів альтернативного виду палива, тобто мазуту", - сказав Соколовський. При цьому він зазначив, що "на сьогоднішній день цих запасів немає, і компанія дуже болісно це відчуває".

При цьому Соколовський повідомив, що для забезпечення альтернативних джерел палива - мазутом - ТЕЦ № 5 та № 6 в місті Києві, які забезпечують теплом декілька спальних мікрорайонів столиці, необхідно "у випадку 30%-ного переходу на альтернативні джерела палива - 37 тис. тонн мазуту, а при 100% переході - 76 тис. тонн мазуту".

За його словами, приблизна вартість такої кількості резервного палива для ТЕЦ №5 та №6 складе 280 млн. грн.

"Тому ми можемо сказати, що початок опалювального сезону дійсно під загрозою... Вартість мазуту перевищує ціну в 3600 грн. за 1 тонну, і в умовах, коли газ коштує 2,5 тис. грн., купувати альтернативне паливо за ціну в 1,5 рази економічних підстав більше немає", - заявив він.

У свою чергу перший заступник мера Києва Анатолій Голубченко в інтерв'ю журналістам по завершенні засідання колегії висловив переконання, що дане питання буде вирішено.

"Ми перебуваємо на стадії підготовки до опалювального сезону, у мене немає ніяких питань, крім одного, це - забезпечення міста газом... Зараз дають газ тільки на забезпечення гарячою водою. Нам необхідно на 6-7 млн. куб. одразу збільшити споживання поставки газу, а значить необхідно проплачувати", - резюмував Голубченко.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ