У суботу на Майдані богатирське шоу і спортивні майстер-класи


У суботу в Києві пройдуть заходи в рамках Всеукраїнського олімпійського уроку.

Основний захід відбудеться на Майдані Незалежності і на вулиці Хрещатик з 12.00 до 16.00.

Цього дня головна площа столиці покаже киянам багато приємних сюрпризів. Один із них - богатирське шоу, повідомляє "Хрещатик".

На всіх охочих очікують змагання: перенесення "валіз" вагою у 171 кг кожна на максимальну відстань (рекорд світу - 39 м, рекорд України - 19 м, який встановив Василь Вірастюк), підняття циркової гантелі (дамбл) вагою у 192 кг на рази (рекорд - 15 разів, рекорд України - 8 разів у Василя Вірастюка), перетягування канату тощо.

Понад 20 федерацій з олімпійських та неолімпійських видів спорту розташуються на центральній вулиці Києва, де на спеціально облаштованих спортивних майданчиках представлять свої види спорту.

Для всіх зацікавлених проведуть майстер-класи вихованці дитячо-юнацьких шкіл та їхні тренери, чемпіони та призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, ветерани спорту.

Цього року у заході вперше візьмуть участь представники кінного спорту, які продемонструють елементи виїздки, а діти зможуть повторити побачене на поні.

Триатлоністи покажуть захоплюючі змагання з дуатлону (біг та їзда на велосипедах), а також майстри хокею з шайбою поділяться секретами технічних прийомів.

Окрім майстер-класів, на Майдані Незалежності проведуть вікторину "Знавець олімпійського спорту" та конкурс малюнків на спортивну тематику.

У рамках Олімпійського уроку з 5 до 13 вересня 2009 року в столиці відбуватимуться Дні відкритих дверей на всіх спортивних спорудах, урочисті зустрічі з учасниками, переможцями і призерами літніх, зимових Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських ігор, провідними спортсменами, тренерами, фахівцями і ветеранами фізичної культури та спорту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ