БЮТ дорікає Черновецькому за електричку і нову Троєщину


Міська електричка "Троєщина - Петрівка" не виправдала себе.  

Про це заявляє голова комісії Київської міськради з питань транспорту та зв'язку, член фракції БЮТ Дмитро Олійник.

"Попри всі бутафорні старання Леоніда Черновецького, міська електричка не виправдала себе, причому відразу з кількох причин", - зауважив депутат.

"Першою з яких є незручність її розташування: до електрички  з кінця справжньої Троєщини не так-то і легко добратись - це підтвердили люди, які вирішили випробувати новий маршрут", - пояснює Олійник.

Депутат навів приклад: "Мешканцям вулиці Маяковського та Сабурова, аби потрапити до одного з автобусів (в даному випадку найближчими є маршрути № 60, 61), якими можна доїхати до електрички, потрібно скористатись ще одним видом транспорту, а це витрата коштів".

"Тривалість поїздки новоствореними маршрутами складає близько 40 хвилин, тоді як маршруткою через Московський міст до самої Петрівки кияни доїжджали за 20 хвилин (за відсутністю затору)", - додав він.

За словами Олійника, дорога, якою прокладено нові маршрути до міської електрички, не має дощових стоків.

"Можна лише уявити собі, в яку стічну канаву вона перетвориться з приходом осінніх злив. Як наслідок - нові  затори", - пояснює депутат.

Окремо Олійник розкритикував самовільну зміну назви залізничної станції "Городня" на "Троєщина".

"Зазвичай всіма перейменуваннями в столиці  займається комісія Київради з питань найменувань, яка й ухвалює нові назви. Однією з головних її функцій - слідкувати за унікальністю назв, тобто, щоб вони не повторювались", - пояснив Олійник.

"Тому мер вирішив піти іншим шляхом - тепер через його примху в Києві дві Троєщини - одна в Деснянському районі, інша - в Дніпровському", - наголосив депутат.

Олійник переконаний, що крім назви в цьому проекті  для мешканців міста не зміниться нічого: "Обіцянки про безпроблемний трафік пасажирів-мешканців масиву Троєщина залишаться лише пустими словами".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ