Маршрутки подорожчають до 3-4 гривень?


Проїзд у столичних маршрутках найближчим часом може подорожчати.

Приватні перевізники стверджують, що інакше їм доведеться згорнути свій бізнес, пише "Комсомольська правда в Україні".

"Ще кілька місяців тому літр бензину коштував близько 5 гривень. Уже тоді ми працювали практично в збиток. Деякі маршрути ледь виходили в нуль", - каже власник маршруток на Виноградарі.

"Тепер, коли за літр просять майже 8 гривень, щоб вивезти машини, доводиться доплачувати своїми грішми. Так довго продовжуватися не може. Ціни на запчастини і послуги теж постійно ростуть", - додає він.

Солідарні з перевізниками і фінансові експерти. На їхню думку, якщо вдатися до європейської практики, проїзд у маршрутках повинен коштувати не менше 7 гривень.

"Є загальноприйнята формула, відповідно до якої вираховується тариф на проїзд в усьому світі", - каже Олексій Міщенко.

"Вона гранично проста: проїзд повинен бути кратним вартості літра палива. У нашому випадку це 6-7 гривень. Але хвилюватися киянам не варто - до такого рівня ціни підвищувати ніхто не стане. З доходами наших громадян це нереально. А от тариф у 3-4 гривні я цілком допускаю", - додав він.

Що ж чекає на столичних жителів уже наприкінці вересня, поки сказати важко. Адже, незважаючи на заяви, перевізники про підвищення говорити поки відмовляються, натякаючи, що воно може бути в кілька етапів.

Щоб не травмувати пасажирів, тариф може збільшуватися щомісяця на 50 копійок. А от до якої межі - поки перевізники не вирішили.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ