Постраждалі "елітчики" звернулися до Генпрокуратури


Голова правління ГО "Центр правозахисту" Юрій Федоренко звернувся до генпрокурора Олександра Медведько з проханням відреагувати на бездіяльність вищих посадових осіб МВС у справі розслідування афери "Еліта-Центр".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГО "Центр правозахисту", пише Ліга.

За словами Федоренка, Київський міський адміністративний суд визнав провину Київської міської державної адміністрації, що допустила протиправну бездіяльність по недопущенню афери "Еліта-Центр". Те ж саме зробило слідство, визнавши К МДА цивільним відповідачем у кримінальній справі.

"На підставі цих рішень постраждалі у встановленому законом порядку вимагають від МВС порушити кримінальну справу стосовно конкретних чиновників, безпосередньо винних у злочинній бездіяльності, а по суті, у сприянні аферистам", - відзначив Федоренко.

Однак, за його словами, МВС і міська прокуратура не бажають реагувати на заяви постраждалих і не порушують відповідні кримінальні справи, чим ставлять під сумнів результат розслідування всієї кримінальної справи.

"Я неодноразово намагався з'ясувати особисто в першого заступника Міністра внутрішніх справ Володимира Євдокимова і начальника Головного слідчого управління Петра Коляди причину ігнорування наших заяв, однак вони відмовилися з мною зустрічатися", - сказав Федоренко.
Як відомо, на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості, у результаті якої, за даними МВС, 1759 громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр", представники якої брали в них гроші як оплату нібито споруджуваного житла.

Загальна сума, яку одержали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ