Сковороду на Контрактовій площі закрили кіосками


На Контрактовій площі перед пам'ятником Григорію Сковороді днями з'явилися два нові кіоски.

Поки вони не працюють. Але, судячи з дозволу, продавати тут будуть проїзні квитки, пресу і  дрібнооптові товари, пише "Газета по-київськи".

Що стосується дозволів, то їх копії вивішені за склом, тож, схоже, все законно. Однак якщо раніше пам`ятник Григорію Сковороді складав композиційний центр скверу на Контрактовій, був помітний з боку площі, від Києво-могилянської академії, служив орієнтиром і місцем зустрічей, то тепер він по суті захований за пластиковими будками. 

До того ж обидва кіоски зайняли значну частину тротуару, і стоять упритул до проїжджої частини.

Як відзначає видання, у Правилах впорядкування Києва, затверджених рішенням Київради в 2008 році, ні слова не сказано про необхідність враховувати навколишню забудову і архітектурну композицію.

Вказані лише необхідність освітлення, встановлення сміттєвих урн і відстань для проходу - 2 м уздовж фасаду, по 1 м з боків і 1,5 м - від входу. Також заборонено "жертвувати" заради кіоску квітниками, газонами і зеленими насадженнями.

У Подільській районній адміністрації прокоментувати ситуацію не змогли - всі відповідальні начальники зайняті, пише газета.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ