Черновецький нарешті відкрив міську електричку


У середу у столиці було відкрито рух міської електрички, яка з'єднала Лівий і Правий берег через Петрівський міст.

Електричка відправлятиметься від станції "Городня" (Троєщина) і їхатиме до станції "Київ-Петрівка".

У дорозі перебуватиме близько 7 хвилин. А вартість проїзду коштуватиме 1,7 гривні. Однак, з вулиці Сабурова можна буде доїхати до електрички на громадському транспорті, купивши один квиток за 2 гривні і на електричку, і на автобус. Для цього введені три спеціальні маршрути - №59, №60 і №61.

Так вигладають квитки: на електричку (зелені) і на автобус-електричку (зелено-сині). На обох кінцях такого квитка є місце для компостера. Фото Ліги 
Електричка курсуватиме лише у ранкові та вечірні години "пік", з 6.00 до 9.00 і з 17.00 до 20.00.  

На маршруті буде курсувати 2 електрички, кожна з яких має по 6 вагонів.

За словами начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина, електрички переробили, встановили інші сидіння та поручні, зробили по три виходи у кожному вагоні.

Один електропотяг зможе за один раз перевезти 1,5 тисячі пасажирів. За словами Кривопішина, ПЗЗ реалізація проекту коштувала близько 40 мільйонів гривень, а КМДА дала близько 10 мільйонів гривень.

У рамках відкриття проекту "Міська електричка" була відремонтована дорога на під'їзді до  залізничної станції та побудований поблизу дитячий майданчик.

На відкритті нового громадського транспорту були присутні мер Києва Леонід Черновецький, його заступник Денис Басс, голова фракції Блоку Черновецького Алла Шлапак та інші чиновники.

За словами мера, чи не найбільшою проблемою Києва є швидке будівництво житла і відсутність транспортних розв'язок.  

"Доброго дня всім, хто прийшов на відкриття нового маршруту - міської електрички. Я буду звертатися до киян, які будуть нею користуватися, сподіваюсь вона їм сподобається. Для мене це дуже важливо. Перш за все я хочу сказати, що за останні 10 років Київ дуже змінився. Побудовано дуже багато будинків, будівництво до кризи йшло повним ходом і зараз продовжується", - почав мер.

Однак, за словами Черновецького, ніхто крім нього не подумав, чи комфортно людям із віддалених від центра районів добиратися на роботу.

"Дуже багато районів у Києві, і ніхто з попередньої влади не думав, як жителі цих районів - а це практично мегаполіси - будуть добиратися на роботу і назад з роботи додому. Наскільки їм буде комфортно. Ми в адміністрації поставили багато перед собою багато - у тому числі і транспортних - амбіційних завдань. Їх вирішити дуже важливо", - сказав мер.

Однак він відразу попередив, що у зв'язку з вилученням з бюджету столиці багато реалізувати не вдасться.

"Багато з них (завдань), на жаль, в цьому році не будуть реалізовані, оскільки з бюджету Києва вилучені 7,5 мільярда гривень. Це половина бюджету 2008 року. Крім того, у краї глибока криза, яка також відбивається на житті Києва. Але ми робимо все можливе, для того, щоб киянам жилось комфортніше у їхньому місті, і сьогоднішня подія тому підтвердження", - сказав Черновецький.

Він наголосив, що сьогодні столична влада "дає можливість усім охочим жителям  Райдужного масиву і Троєщини за 7 хвилин доїхати до правого берега".

"У подальших планах у нас доповнити мережу міської електрички і зв'язати воєдино Дарницю, Борщагівку, Караваєві дачі, Протасів яр, Видубичі, тобто практично вирішити транспортні проблеми сполучення правого і лівого берега для мільйонів киян, що живуть далеко від метро. Це все, що я хотів сьогодні сказати", - сказав мер.

За його словами він дуже сумував за киянами, за той час, коли був відсутній. Однак запитання людей, коли все ж таки почнуть будувати метро на Троєщину і скільки можна знущатися підвищення компослуг Черновецький вирішив проігнорувати.

Мер проїхався на електричці до Петрівки, де його ждав звичний "Ролл-ройс".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ