Поблизу Лаври буде модний ресторан


У наступному році на Набережному шосе, неподалік від монумента засновникам Києва, може з'явитися новий ресторан.

За будівельним парканом уже видніються обриси майбутнього закладу, що буде нагадувати корабель, пише "Сегодня".

Корабель продовжують будувати на тому місці, де в липні 2007 року представники Блоку Черновецького ламали паркан, перешкоджаючи будівництву в 200 метрах від Лаври.

За словами ченців, вони обурені тим, що поруч з Нижніми печерами з'явиться розважальний заклад, крім того, будівництво може зашкодити підземним ходам, багатьом з яких сотні років.

Як відзначає видання, ділянка в 0,42 га була відданий в оренду на 25 років підприємству з іноземним капіталом "Ріоні" для будівництва ресторану ще в 2002 році. У жовтні 2007, після заяви Черновецького, Київрада проголосувала за скасування. Але у 2008, це рішення оскаржив у суді (так сказано в рішенні Шевченківського суду) опозиціонер Віталій Кличко.

У "Ріоні" запевняють, що будівництво законне, і з Лаврою все владнали, мовляв, ченці тоді не зовсім розуміли розміри майбутнього ресторану. Насправді ж він буде лише двоповерховий і вміщатиме 700-800 відвідувачів.

Однак, прес-секретар УПЦ (МП) Василь Анісімов каже, зовсім інше - ніхто з будівництвом не погодився, ченці і далі протестують та вірять, що мерія знову повернеться до цього питання. Принаймні саме таку обіцянку дали столичні чиновники.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ