Столичні міліціонери відбирають квартири у пенсіонерів



Фото obriy.pib.com.ua
Дільничні міліціонери позбавляють житла київських пенсіонерів. За словами літніх людей,  міліціонери змушують їх писати дарчі на квартири і виганяють на вулицю.

Пенсіонери кажуть, що їм обіцяють довічне утримання і опіку, а на практиці виявляється, що доглядати за старими ніхто не збирається, пише "Сегодня".

За даними видання, "опікуни", як правило, тільки годують старих людей, і тримають їх в ізоляції.

Квартири ж дільничні беруть, а допомагають приїжджим із сусідніх країн СНД. За словами сусідів самотньої жінки похилого віку, яка мешкає на вулиці Курчатова в столиці, кілька місяців тому у сусідки був інсульт і нібито за допомогою дільничного до неї прийшов чоловік, щоб доглядати за жінкою.

"Сусідам він сказав, що буде доглядати за нею. Насправді ж через свого нотаріуса домігся того, що вона підписала на нього дарчу. Сам же ізолював жінку в її кімнаті, не дивиться за нею, не дає їй навіть підходити до телефону. Ми зверталися в міліцію, але там сказали, що все законно - він за нею доглядає, а квартира вже його", - сказала сусідка, яка побажала бути неназваною.

Журналісти видання подзвонили на домашній номер цієї жінки, відповів чоловік, але почувши, що телефонують з видання, кинув трубку.

Ще одна жертва шахраїв проживає на Борщагівці, і доглядають її сусіди.

"Моя сусідка Галина Пліс живе в двокімнатній комуналці на нашому поверсі вже років 40. кілька років тому у суміжній кімнаті поселився чоловік, що крав у неї гроші, бив. Дільничний запропонував угамувати його, а за це попросив переписати на нього кімнату - обіцяв, що буде допомагати по дому. Галина дарчу підписала, після цього її стали виганяти з квартири, мало не бити", - розповів сусід постраждалої Олександр Кучер з вулиці Корольова.

За його словами, після одного такого випадку жінку паралізувало.

Сам дільничний Олександр Борковський каже, що це сусід намагається відібрати в нього квартиру пенсіонерки.

"Я ніякої шкоди Галині не заподіював, а вони намагаються мене оббрехати, щоб відібрати право на житло", - сказав він виданню.

За словами сусідів, зараз матеріали справи знаходяться у Святошинській прокуратурі.

А в лікарні №6, де лікувалася пенсіонерка, кажуть, що літні люди, які переписали квартири на опікунів, а ті знущаються з них - не рідкість.

"У будинок пристарілих їх не беруть - адже в них уже нічого немає: ні грошей, ні житла, яке можна віддати за місце в такому притулку", - кажуть в лікарні.

За словами голова ЦЗГ МВС у Київській області Миколи Жуковича, скарг на дільничних дуже багато, усі вони перевіряються, але здебільшого не підтверджуються.

У столичному ж ЦЗГ ГУ МВС, як відзначає видання, взагалі відхрещуються від можливих зловживань дільничних.

"Про подібні випадки нам невідомо. Якщо у вас або в сусідів, що постраждали, є така інформація - нехай звертаються в районні відділення міліції. Будемо розбиратися", - розповіла заступник начальника ЦЗГ Наталя Сторожик.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ