Внук Черновецького пішов у перший клас

02.09.2009  10:22

1 2 3 4 5 6
Внук мера задуманий і серйозний
1 вересня столичний ліцей №100 "Поділ" приймав чимало vip-діток. Серед них внук мера Києва Леонід Супруненко та внучка Аліна, внучка президента Ярина-Домініка, молодша дочка народного депутата Анатолія Кінаха Софія.

На відміну від низки інших столичних шкіл, де святкові лінійки розпочиналися о 8.00 - 8.30,  vip-учні йшли на перший дзвоник на 11.00.

Як пише "Сегодня", мерського внука привела мама Христина Черновецька. За її словами, вести внука в перший клас мав намір дідусь, але не вийшло.

За словами дочки мера, її син готовий до школи - вміє читати, писати рахувати.

"У нього нянька педагог, вона і навчила його", - сказала Христина.

На лінійці хлопець поводився дуже серйозно, постійно супив брівки і виглядав маму. Мерському внукові довірили право першого дзвоника, пише "Газета по-київськи".

Помітно було, що офіційна частина дуже втомила молодшого Льоню, тому по її закінченні він дуже радо побіг у клас і сів за другу парту. Поки інші діти шуміли, бігали мити руки і пити воду, Льоня-2 задумливо вдивлявся в стелю, відзначає видання.

Президентську онучку також привела мама Віталіна Ющенко, яка знову чекає на дитину.  

Причину того, чому лінійка стартувала об 11.00, а не раніше, заступник директора з виховної роботи Галина Юрченко пояснила тим, що ліцей має дуже маленьке подвір'я, тому не може вмістити всіх дітей відразу.

"Діток так пізно збирали, бо у нас подвір'я маленьке. У нас завжди дві лінійки - одна на 9.00, інша на 11.00", - сказала Юрченко.

За її словами, зазвичай на ранню лінійку приходили перші та 11 класи, а інші на класи чули перший дзвоник об 11.00, але на прохання батьків їх поміняли місцями.

"Цього року просто поміняли місцями - ті прийшли раніше, а перші і 11 - пізніше. Ті, у кого була лінійка о 9.00 після дзвоника поїхали на екскурсію по місту, оскільки у них перший день - присвячений Києву", - сказала заступник директора.

На запитання, які саме батьки просили про перенесення лінійки на пізнішу годину, Юрченко відповіла: "То ще ті, які минулого року приводили первачків. Батьки жаліються, що холодно зранку, діти мерзнуть, а потім хворіють. Тай поспати маленьким ще хочеться".

Юрченко додала, що питання перенесення лінійок були обговорені на батьківських зборах.

Хоча говорити з журналістами працівники школи не дуже хочуть. Так, у приймальні директора, на запитання, чи можна поставити кілька питань, жінка відповіла: "Ні не можна. Нам не дозволяють відповідати на питання журналістів".

Фото "Сегодня" і "Газети по-київськи"

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ