Черновецький знайшов ще один спосіб обдурити киян?


Столична влада вигадує все нові схеми, аби лише не відмовлятися від своїх незаконних дій по тарифах на житлово-комунальні послуги.

Так відреагували у Блоці Кличка на розпорядженнями голови Київської адміністрації від 31 серпня №978, 979, 980, якими введено у дію нові тарифи на утримання будинків, прибудинкових територій, гаряче і холодне водопостачання і водовідведення.  

"Але  вказані розпорядження, як і попередні, також прийняті з грубими порушеннями норм чинного законодавства України", - йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

За словами депутатів, розпорядження не були завчасно опубліковані на інтернет-сайті КМДА, до них не збирались пропозиції і зауваження. Також, у тексті цих розпоряджень продубльовані усі порушення норм чинного законодавства, через які попередні документи були оскаржені у суді.

Зокрема, знову є порушення регуляторного законодавства, порушення порядку визначення виконавців послуг, перевищення владних повноважень, відсутність реєстрації органами юстиції. До того ж у нових текстах розпоряджень відсутній пункт про скасування попередніх - тож, де-юре можна припускати, що у столиці діють паралельно і "нові", і старі тарифи.

"Зараз влада  робить все, аби  не відмовлятися від подорожчання та не визнавати свою поразку перед рішенням Кабміну та суду, що призупиняє дію тарифів. Черновецькому не вдасться заплутати киян, кинувши їм чергову "кістку" у вигляді псевдозменшення вартості комірного, як він одного разу вже зробив це  із тарифами на проїзд у метро", - заявили в Блоці.

Блок Кличка у триденний термін має намір подати до Шевченківського районного суду Києва заяву про уточнення позовних вимог у "тарифній справі" де буде вимагати скасування введених 31 серпня розпоряджень, поряд із аналогічними оскарженими.  

Як відомо, у понеділок муніципальна газета "Хрещатик" оприлюднила нові розпорядження КМДА, згідно з якими тарифи на компослуги знижують на 5% на серпень-вересень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ