У БЮТ кажуть, що спілку кінематографістів викинули на вулицю


На приміщення Національної спілки кінематографістів України здійснено рейдерську атаку.

Про це повідомляє прес-служба БЮТ у Київраді з посиланням на лист-прохання самої спілки.

Так, Національна спілка кінематографістів України інформує про те, що її митців виселили з приміщення майстерні на вул. Сковороди, 5 Б, надавши замість нього нове приміщення - на вул. Межигірській,  25 А. Проте договір оренди на нове приміщення існував так само у ТО "Співдружність".

"Стара майстерня по вул. Сковороди, 5-Б вже продається в Інтернеті за 95 000 у.о. Тим часом митців виселили із займаного у нове приміщення за їхньої згоди, проте вже через деякий час стало відомо, що нове приміщення "помилково" належить іншій структурі. Це банальне рейдерство", - сказав депутат фракції БЮТ, голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

За його словами, офіційною підставою для виселення стало рішення подільської влади про передачу цього ж приміщення ТО "Співдружність", видане ще до того, як його передали кінематографістам. Проте ордер був виписаний на Спілку, і за оренду справно платили саме митці.

"Нове приміщення було в жахливому стані - без води та каналізації. І лише коли художники зробили ремонт за свій кошт, провели воду, облаштували санвузли, з'явились невідомі  та викинули митців геть. Наголошую, з'явились в присутності міліції", - назначив Бригинець.

Він висловив сподівання, що художників повернуть у їх майстерню, а "технологія з застосуванням переселення та подвійних владних рішень не стане методом боротьби з митцями в Києві".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ