Блок Кличка: Черновецький розвалює транспортну галузь Києва


Столичній владі вистачило півтора року, аби не лише перекреслити свою програму розвитку міського транспорту, але й значно погіршити ситуацію в галузі.

Про це йдеться в повідомленні Блоку Кличка.

"Підвищення тарифів, використання водіїв на провладних  мітингах, затримки із зарплатою, махінації з тендерами - це далеко не повний перелік "подарунків" киянам від Черновецького", - заявили в Блоці Кличка.

Депутати наголосили, що терміни пуску нових станцій метрополітену зірвано. Команда мера вже не говорить про "будівництво метро на Троєщину у 2008 чи 2009 році", а в черговий раз відкладає запуск станцій на Теремках, хоча кошти на погашення заборгованості у бюджеті міста було передбачено у повному обсязі. 

"Замість метрополітену мер сполучає лівий та правий береги річковий трамвайчик, який працює лише 4 години на добу. Широко розрекламований проект "Столична електричка" виявився черговою мильною булькою, адже станція "Троєщина" (насправді ст. "Городня") розташована на Русанівських садах, в 2-х  кілометрах їзди від станції метрополітену "Дарниця" та 3-з  кілометрах від станції метрополітену "Лівобережна", йдеться в повідомленні.

У Блоці Кличка нагадали, що "Південно-Західна залізниця вже двічі ловила "молоду команду" чинного мера на брехні щодо запуску міської електрички: спочатку 12 червня, а потім 14 серпня".

При цьому, за даними Блоку, офіційно на пуск електрички з бюджету виділено 45 мільйонів гривень, а 50 бордів із рекламою цієї електрички коштували киянам біля 0,5 мільйона доларів.

"Реконструкція лінії швидкісного трамваю на Борщагівці взагалі фактично переросла у злочин. Адже під час "реконструкції" використовуються старі рейки та невідоме скріплення, які можуть спровокувати аварію на першому ж пуску такого трамваю", - заявляють у Блоці Кличка.

Підвищення тарифів на "найдешевший" проїзд не призвело до обіцяних покращень у роботі транспорту. КП "Київський метрополітен" змогло закупити тільки один новий потяг, який "частіше ламається, ніж перевозить пасажирів". Натомість, тендер із закупівлі 100 нових вагонів скасований Мінекономіки, оскільки проведений із порушення норм чинного законодавства.

"У той же час  всі 333 вагони метро перебувають у заставі, тож кияни можуть найближчим часом почати ходити рейками пішки. За три роки КП "Київпастранс" списано близько третини рухомого складу: 142 тролейбуси, 289 автобусів та 23 трамваї. Замість них закуплено 205 маршрутних таксі, та у такий же режим переведені всі автобуси", йдеться в повідомленні.

"За таких умов варто говорити про порятунок громадського транспорту Києва від знахабнілих ділків, які, на превеликий жаль, досі знаходяться на чолі міста",  - заявляють у Блоці Кличка.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ