Компослуги подешевшали на 5%. На два місяці



Фото ric.ua
Київська міська державна адміністрація затвердила нові тарифи на комунальні послуги з холодного та гарячого водопостачання, водовідведення та на утримання будинків, споруд і прибудинкових територій для населення на серпень і вересень 2009 року.

Про це йдеться у розпорядженнях КМДА №978, №979, №980 від 31 серпня, опублікованих у муніципальній газеті "Хрещатик".

Як зазначається в текстах оприлюднених документів, вони прийняті "на виконання розпорядження Кабінету міністрів та з урахуванням ухвали Окружного адміністративного суду ... і з метою недопущення зупинки підприємств які виробляють та надають житлово-комунальні послуги, та поетапного приведення тарифів до економічно обґрунтованих витрат".

Згідно з розпорядженням, встановлено тариф на холодне водопостачання і водовідведення  в будинках з централізованим постачанням гарячої води з ваннами, обладнаними душами на два вказані місяці становить 15,78 гривні на одну людину. Таким чином він скоротився на 5% порівняно з тарифом, що діяв раніше.

Вартість утримання будинків, споруд і прибудинкових територій в оприлюднених документах не зазначені.

Як відомо, з 1 червня у столиці у два рази зросли тарифи на житлово-комунальні послуги.

6 липня Шевченківський суд зупинив дію розпоряджень про підвищення тарифів до розгляду справи по суті.

Однак столична влада в той же день подала апеляцію на рішення Шевченківського райсуду.

Кабінет міністрів на засіданні 17 липня прийняв рішення призупинити підвищення Київською адміністрацією тарифів на комунальні послуги для населення і юридичний осіб із 1 червня.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликала киян сплачувати за житлово-комунальні послуги за старими тарифами.

Згодом мер Києва Леонід Черновецький заявив, що призупинення Кабміном дії нових тарифів Київської міської державної адміністрації є незаконним і зроблено в передодні президентських виборів в Україні.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ