Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a9b75954b291/
Українська правда
Київ

Горбаль: між Януковичем і Черновецьким існують домовленості

31.08.2009  09:56


Співпраця фракції Партії регіонів у Київраді з депутатською більшістю у Київраді є наслідком домовленостей між вищим партійним керівництвом Партії регіонів і мером Києва Леонідом Черновецьким.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив голова київської партійної організації ПР, керівник публічної кампанії Віктора Януковича у столиці Василь Горбаль.

"Я цілком усвідомлюю, які помилки робила фракція з моєї вини. Утім, як і того, що часто вона була заручником не тільки абсолютної влади Черновецького в столиці і непростої ситуації в Київраді, але і домовленостей на рівні вищого партійного керівництва і мера", - сказав Горбаль.

Водночас він підкреслив, що на відміну від інших фракцій, які є опозиційними до столичної влади, однак займають чимало керівних посад в КМДА, Партія регіонів була чесною.

"Чому до партнерів Черновецького ви не відносите БЮТ, наприклад? Ви бачили, як весь цей рік голосувала фракція? Ви взагалі перераховували бютівців, які займають посади заступників у районних адміністраціях? Насправді в історії з Черновецьким "Регіони" поводяться чесніше за всіх інших. Ми не грали і не показували з себе опозиціонерів", сказав Горбаль.

Однак він позитивно оцінив співпрацю з "командою Черновецького", оскільки під час виборів президента "кандидату важливо об'єднати довкола себе якомога більше соратників".

На запитання, чи мають шанси потрапити в уряд заступники Черновецького Денис Басс чи Олесь Довгий, Горбаль відповів, що "при президенті Януковичові питання буде стояти не стільки в конкретних персоналіях, скільки в створенні ефективної системи державного управління і контролю, яка б виключала зловживання".

"Питання появи тієї або іншої людини в уряді будуть вирішуватися в парламенті. Міністерські портфелі, як відомо, роздають там," - сказав Горбаль.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.