Мешканці верхніх поверхів можуть залишитися без води



Фото "Сегодня"
"Київенерго" повідомила "Київводоканал" про відключення з 31 серпня насосного обладнання для підвищення тиску холодної води.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"Підставою для відключення є відмова Київводоканалу подовжувати договір на надання послуг з підкачування холодної води і небажання підписувати акти про раніш надані послуги, а також наявність боргу понад 50 млн. грн.", - йдеться у повідомленні.

"Київводоканал мав достатньо часу для приведення документів з використання насосів у відповідність із законом і обговорення варіантів погашення заборгованості в 50 млн. грн.", - сказав голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський.

"Оскільки з боку Київводоканалу за три тижні не було зроблено ніяких кроків, це означає, що або компанія не хоче працювати в межах закону, або послуга з підкачки холодної води їй не потрібна", - заявив він.

Прес-служба нагадує, що "попередження про неможливість безкоштовно і безпідставно використовувати насосне устаткування Київенерго для підвищення тиску холодної води в потребах Київводоканала енергокомпанія озвучила 5 серпня і надала відстрочення до 18 серпня для ухвалення рішення про укладання договору з експлуатації".

Копію повідомлення Київенерго надіслала також в Прокуратуру Києва, Міністерство з надзвичайних ситуаціях, Київську держадміністрацію і всім житловим організаціям столиці.

"Всі борги Київводоканалу перед Київенерго підкріплені судовими рішеннями і є законними вимогами одного господарюючого суб'єкта до іншого. Перекласти проблеми "з хворої голови на здорову" у Київводоканалу не вийде", - додав Соколовський.

Він зазначив, що "заборона щодо припинення постачання води торкається водопостачальної компанії, а зовсім не Київенерго".

"Енергокомпанія не має жодних стосунків з населенням щодо постачання води, тому про те, як без насосів, за які не хочеться платити, доведеться подавати воду на верхні поверхи, повинні думати керівники Киевводоканалу, які припустили таку ситуацію", - додав Соколовський.

Прес-служба зазначила, що "послуга підкачки води, яку зобов'язаний оплачувати Київводоканал, дозволяє мешканцям верхніх поверхів отримувати холодну воду".

Щомісячно Київенерго витрачає більше 1 млн. грн. на підтримку інфраструктури підкачування холодної води в інтересах Київ водоканалу, зазначили у компанії.

"Відключення насосного устаткування, яке без договірних підстав експлуатує Київводоканал і відмовляється сплачувати ці послуги, не суперечить законодавству, відповідальність за наслідки для споживачів несе компанія-боржник", - йдеться у повідомленні.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ