Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a969b0b05264/
Українська правда
Київ

Черновецький хоче, щоб готелі до Євро-2012 будували ті, в кого є гроші

27.08.2009  17:41

Київська міська державна адміністрація веде переговори з інвесторами низки проектів з будівництва готелів, що не змогли залучити кредитні кошти через кризу, про переуступку прав на будівництво успішним компаніям.

Про це у четвер заявив мер Києва Леонід Черновецький, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми ведемо з ними (інвесторами) переговори про те, щоб вони віддали за певну винагороду (за витрати на документацію і прокладку комунікацій) право на будівництво успішним фірмам, у тому числі і нашим", - сказав він.

Мер не уточнив розміру подібної винагороди і кількість інвесторів, з якими ведуться такі переговори.

Черновецкий також повідомив, що в даний час у Києві будується 18 готелів різних категорій, у тому числі і п'ять п'ятизіркових.

Мер наголосив, що у столиці також розроблений план мобільності, повідомляє сайт Черновецького.

Цей план передбачає готовність міста до швидкого пересування уболівальників між об'єктами чемпіонату та забезпечення їх відповідним транспортом. Так, уболівальники зможуть потрапити до Києва літаком, потягом чи автобусом.

"У межах Києва буде забезпечено рух громадського транспорту європейського рівня. У метро на час чемпіонату буде збільшено кількість рухомого складу. Навіть зараз існуюча потужність метрополітену здатна виконувати прогнозовані обсяги перевезень. Сьогодні метрополітен щодня перевозить більше 1,5 мільйона осіб", - сказав Черновецький.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.