Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a968f7693e41/
Українська правда
Київ

Службі швидкої психіатричної допомоги відрізали телефон

27.08.2009  16:51

Фракція БЮТ у Київраді заявляє, що у столиці більше нікому займатися госпіталізацією та допомогою людям із розладами психіки , адже через борг у 4 тисячі гривень службі швидкої психіатричної допомоги відключили телефонну мережу.

За словами депутата фракції Олексія Давиденка, ця установа й раніше фінансувалася за залишковим принципом. Про це свідчать навіть машини швидкої психіатричної допомоги: їх сім і всі вони у жахливому стані через свій вік.

"Головне управління охорони здоров'я Києва взагалі припинило будь-яке виділення коштів на утримання служби швидкої психіатричної допомоги, через що й виникла заборгованість по сплаті за телефонні послуги та їх відключення", - наголосив Давиденко.

Він додав, що нема кому приймати екстрені звернення щодо осіб з ознаками психічного розладу, наркозалежних та під час спроб суїциду, незважаючи на те, що таких випадків стається за одну робочу зміну приблизно 60-80.

"Це мусять робити фахівці зі спеціальною освітою та навичками поводження з такими людьми", - сказав опозиціонер.

Однак, київська влада однією з підстав для припинення фінансування служби швидкої психіатричної допомоги називає рішення про об'єднання служби медичної та психічної допомоги, ухвалене Київрадою.

Натомість, у БЮТ наполягають, що "справжня причина ліквідації - земельні апетити команди столичного мера Леоніда Черновецького".

"Причина таких шизофренічних рішень команди мера традиційна - бажання урвати ще одну земельну ділянку майже у центрі міста", - повідомив Давиденко, додавши, що станція швидкої психіатричної допомоги знаходилась на вул. Дегтярівська, 25.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.