Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a9686be3ef43/
Українська правда
Київ

Схвалено два проекти будівництва житла для "елітчиків"

27.08.2009  16:14

27 серпня архітектурна-містобудівна рада схвалила проекти будівництва житлових будинків по вул. Ревуцького, 7В та по вул. Радунській, 28-32, частину квартир у яких планують передати постраждалим від діяльності компанії "Еліта-Центр".

Самі проекти розроблені ТОВ "Фірма "Житлобудпроект" на замовлення АТ ХК "Київміськбуд", повідомляє УНІАН.

Проект будинку на вул. Ревуцького передбачає спорудження односекційної 25-поверхівки.

Вона розрахована на 176 квартир загальною площею 13,4 тисяч кв. м, з них 83 однокімнатні, 42 двокімнатні, 48-трикімнатні, 2 чотирикімнатні і 1 пятикімнатна квартири.

На перших поверхах передбачено вбудовано-прибудовані приміщення площею 981 кв. м. У проекті заплановано підземний автомобільний паркінг на 24 місця. Площа земельної ділянки під забудову складає 0,39 га.

За словами виконуючого обов'язки головного архітектора Києва Сергія Броневицького, "Київміськбуд" провів громадські слухання, і жителі прилеглих будинків погодилися з будівництвом будинку.

Також компанія взяла на себе зобов`язання з упорядкування прилеглої території.

Проект житлового будинку на вул. Радунській також передбачає 25 поверхів.

Він розрахований на 138 квартир, з яких 69 однокімнатних, 34 двокімнатних і 35 трикімнатних. Загальна площа будинку становить 20 тисяч кв. м, а загальна площа квартир становитиме 9,7 тисяч кв. м.

На перших поверхах передбачені вбудовано-прибудовані приміщення площею 3,2 тисяч кв. м. У проекті запланований підземний паркінг на 28 машин і надземний паркінг на 16 автомобілів. Площа земельної ділянки під забудову становить 0,64 га.

Броневицький наголосив, що необхідно провести громадські слухання, а також надати містобудівне обґрунтування розміщення об`єкту.

Як відомо, "Київміськбуд" повідомляв, що розпочав будівництво на рівні котловану двох житлових будинків по просп. Правди, 5 і вул. Лайоша Гавро, 1а в Києві, 25% квартир у яких повинні бути передані для постраждалих інвесторів "Еліта-Центру".

Згодом "Київміськбуд" заявив, що має намір до кінця року розпочати будівництво ще двох житлових будинків з частиною квартир для ошуканих інвесторів "Еліти-Центр": на вул. Драгоманова, 40 та просп. Маяковського, 1/3.

А в КМДА наголосили, що ошуканим вкладникам "Еліта-Центру" видадуть 31 квартиру від столичної влади на проспекті Правди, 5. Однак самі постраждалі від афери кажуть, що заяви київської влади не відповідають дійсності.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.