Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a96802d1161c/
Українська правда
Київ

Черновецький забирає стоматологічні кабінети Києва під своє крило

27.08.2009  15:46

Команда чинного мера відбирає у столичних поліклінік та лікарень стоматологічні кабінети та відділення.

Про це заявила голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова, повідомляє прес-служба Блоку.

За її словами, ці дії можуть призвести до остаточного руйнування столичної галузі охорони здоров'я. Адже головне управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Києва видало наказ, яким виводить зі складу лікувально-профілактичних закладів стоматологічні відділення, стоматологічні терапевтичні, стоматологічні хірургічні, стоматологічні ортопедичні відділення, стоматологічні кабінети та підпорядковує їх новоствореному медичному об'єднанню "Стоматологія".

"Реалії життя такі, що у звичайних столичних лікарнях та поліклініках стоматологічні кабінети й відділення - госпрозрахункові, тобто надають платні послуги. Зароблені гроші надходили безпосередньо поліклініці чи лікарні, в якій цей кабінет чи відділення працює. Гроші витрачались на закупівлю матеріалів для лікарні", - сказала Меліхова.

Тепер же Головне управління охорони здоров'я та медичного забезпечення своїм указом залишає поліклініки без коштів на придбання витратних матеріалів.

"Усі грошові потоки за платні медичні послуги відтепер стікатимуться в медичне об'єднання "Стоматологія". Це неприпустимо і до того ж суперечить позиції Київради", - пояснила лідер київського БЮТ.

Як відомо, 19 лютого Київрада прийняла рішення про створення медичного об'єднання "Стоматологія".

9 липня це рішення було доповнено переліком закладів, які мають входити до об'єднання, - це виключно стоматологічні заклади охорони здоров'я, а не структурні підрозділи лікувально-профілактичних закладів.

У зв'язку з цим БЮТ звернувся до заступника міського голови Ірени Кільчицької та начальника Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Людмили Качурової з вимогою скасувати наказ "Про удосконалення роботи стоматологічної служби Києва" як такий, що суперечить рішенню Київради.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.