Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a9657045e19b/
Українська правда
Київ

У Кличка питають, куди пішли гроші для оздоровлення дітей

27.08.2009  12:51

Фракція Блоку Кличка у Київраді вимагає від столичної влади звіту про використання коштів, передбачених на оздоровлення дітей у літній період, а від прокуратури Києва - втрутитися в ситуацію зі столичними пляжами.

За повідомленням прес-служби Блоку, до депутатської фракції надійшла низка звернень громадян стосовно проблем дитячими путівками.

Свого часу ці громадяни отримали від столичного Головного управління у справах сім'ї та молоді путівки на оздоровлення дітей із малозабезпечених сімей, дітей із проблемами здоров'я та дітей-сиріт.

Однак, у серпні співробітники управління в ультимативній формі наказали людям їх повернути. За словами громадян, це начебто пов'язане з браком бюджетного фінансування.

"Але бюджет Києва передбачає на оздоровлення дітей близько 7 мільйонів гривень. Якби цих грошей не було, то Київрада мала би коригувати цю статтю та вносити зміни до бюджет. На що пішли ці кошти?", - обурені в Блоці Кличка.

Депутати Блоку наголошують, що столична влада забула не лише про оздоровлення дітей, але й про пляжний сезон -2009. Адже КП "Плесо", яке опікується міськими пляжами, так і не випустило розпорядження про відкриття купального сезону, заявляючи про брак коштів.

"Міська влада свідомо робила все, аби пляжний сезон ані 2009, ані наступних років не був відкритий: з КП "Плесо" скорочено 399 співробітників та ліквідовано всі 27 пляжних господарства", йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

За словами депутатів, після приходу до влади "молодої команди" Леоніда Черновецького ситуація з пляжами міста погіршувалась із року в рік: якщо 2006 санітарні паспорти мали 24 пляжі, то 2008 - тільки 12, а кількість не рекомендованих для відпочинку зросла з 34 до 42 пляжів Києва.

"Від мера, який ніяк не відпочине (цього року Черновецький більше 60 робочих дні не був на роботі), Блок Кличка вимагає  звіту про використання коштів на дитячі путівки. Депутатська фракція також звернулась  до прокуратури Києва з проханням  запобігти втраті киянами столичних пляжів", йдеться в повідомленні.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.