Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a9648f0574b5/
Українська правда
Київ

"Київводоканал": погрози "Київенерго" – шантаж

27.08.2009  11:50

ВАТ "АК "Київводоканал" заявляє, що законодавство України забороняє відключати населення від централізованого водопостачання, а, отже, погрози "Київенерго" про припинення енергоспоживання компанії є шантажем.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на коментар "Київводоканалу" щодо заяви голови правління "Київенерго" Едуарда Соколовського про намір з 25 серпня обмежити постачання електричної енергії "Київводоканалу" у зв`язку з боргом компанії.

"Основний Закон України забороняє відключати населення від централізованого водопостачання, а, отже, погрози з боку АЕК "Київенерго" носять характер шантажу й мають розглядатися компетентними органами, які відповідають за дотримання законодавства та безпеку громадян", - йдеться в коментарі "Київводоканалу".

У компанії наголосили, що "через колізії вітчизняного законодавства" питання заборгованості "Київводоканалу" перед "Київенерго" лежить поза господарчими угодами, а, отже, не може бути вирішено інакше як в судовому порядку.

Зокрема, за даними компанії, 5 березня 2009 року Вищий господарський суд підтвердив рішення Господарського суду Києва від 24 липня 2008 року та постанову Київського апеляційного господарського суду від 26 листопада 2008 р. щодо безпідставності позовних вимог "Київенерго" до "Київводоканал".

Таким чином, суд спростував факт існування боргу "Київводоканалу" перед "Київенерго" за послуги з підкачування водопровідної води.

"Причина відключення багатоповерхових житлових будинків від водопостачання через борги "Київводоканалу" не відповідає дійсності, бо наявність боргу має бути визначена в судовому порядку. До того ж, підкачування води у багатоповерхових будинках забезпечується договором споживачів з місцевими експлуатаційними конторами і входить до оплати комунальних послуг мешканцями багатоквартирних будинків", - йдеться в коментарі.

У компанії наголосили, що зверталися з проханням знайти шлях вирішення проблеми і до "Київенерго" і до КМДА, але відповіді так і не отримали.

Як відомо, 20 серпня "Київенерго" заявило, що має намір з 25 серпня обмежити постачання електроенергії "Київводоканалу" у зв`язку з незадовільними розрахунками з компанією за постачання енергоресурсу і за бездоговірну експлуатацію насосного устаткування.

За словами Соколовського борг "Київводоканалу" за використану електроенергію становить 289,496 мільйона гривень, що робить його найбільшим боржником.

Крім того, додатково понад 50 мільйонів гривень "Київводоканал" заборгував за послуги з підкачування холодної води.

 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.