Київського підприємця оштрафували на 1,5 мільйона


Державна податкова адміністрація за  порушення податкового законодавства нарахувала  столичному підприємцю податків та штрафних санкцій на суму близько 1,5 мільйона гривень. 

Як повідомили у прес-службі ДПІ, чоловік торгував ортопедичними виробами і не дотримувався діючого законодавства.

Підприємець, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, вирішив обійти податкове законодавство, чим поставив під загрозу не лише свій бізнес, а й свою свободу.

Як відомо, на строщеній системі оподаткування можуть перебувати фірми, обсяг виручки від реалізації продукції яких за рік не перевищує 500 тисяч гривень.

Однак, продаючи ортопедичні вироби, які користуються неабияким попитом, підприємець одержував дохід, що у багато разів перевищує суму обмеження.   

Так, згідно з оперативними даними, отриманими від податкової міліції Голосіївського району, він упродовж 2007 - 2008 років отримав продукції у столичного товариства на загальну суму 5,7 мільйона гривень та реалізував її населенню. 

За  порушення податкового законодавства підприємцю донараховано податків та штрафних санкцій на суму близько 1,5 мільйона гривень.

Матеріали справи передано до податкової міліції для притягнення порушника до кримінальної відповідальності згідно з законом. Триває  слідство. 

                  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ