БЮТ: київські школи будуть без охорони, а діти питимуть воду в туалетах


З нового навчального року в столичних школах знімається державна охорона через відсутність фінансування з міського бюджету на її утримання.

Про це заявив секретар Постійної комісії Київради з питань освіти і науки Олексій Давиденко, пише "Обком" з посиланням на УНІАН.

"З 1 вересня знімають державну охорону і в жодній школі 1 вересня, у жодному районі міста державної охорони на дверях не буде. Знову усе повертається до бабусь-вахтерок. Немає грошей. У міському бюджеті гроші на охорону з вересня місяця не передбачені", - сказав Давиденко.

Він наголосив, що вахтерки силять у школі до 14-15.00, але після цього ще є група продовженого дня, яка триває до 18.00.

Крім того, у всіх школах Києва не будуть працювати питні фонтанчики. За словами Давиденко, у такій ситуації винне Головне управління освіти і науки КМДА, яке не перерахувало гроші компанії, що обслуговує ці фонтанчики в школах.

Депутат нагадав, що кілька років тому, згідно з міською програмою, затвердженою міськрадою, у всіх школах столиці були встановлені спеціальні фонтанчики, щоб діти пили чисту воду.

"Система фонтанчиків приєднана до звичайного централізованого водопостачання, але там установлені дуже серйозні фільтри, що очищають воду", - пояснив він.

На сьогоднішній день, за його словами, по всьому місту фонтанчики опечатані, тому що забули поміняти фільтри, що очищають воду.

"І 1 вересня всі питні фонтанчики, а в кожній школі більше 20 фонтанчиків установлено, усі вони будуть опечатані", - сказав Давиденко, додавши, що тепер діти в школібудуть змушені пити "технічну воду" із кранів у туалетах.

Він також розкритикував роботу Головного управління освіти і науки КМДА, яке за останній місяць, за його словами, "палець об палець не вдарило", щоб щось змінити для поліпшення ситуації.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ