На "Олімпійському" почнуть встановлювати диво-купол



Фото з сайту КМДА
Наприкінці  серпня на НСК "Олімпійський" розпочнеться один з найскладніших етапів реконструкції стадіону - зведення каркасу, який триматиме навіс над трибунами.

Як повідомляє прес-служба Міністерства сім'ї, молоді та спорту, згідно з проектом, вантово-мембранна конструкція з напівпрозорої синтетичної мембрани, армованої скловолокном, має стати унікальним архітектурним елементом оновленого "Олімпійського".

Навіс виконуватиме багато функцій. Зокрема, створить комфортні умови та захистить глядачів від атмосферних опадів та сонця, що дозволить проводити заходи на стадіоні у будь-яку пору року.

Купол також забезпечить сучасне та якісне освітлення та звук, а поєднання скляного фасаду та напівпрозорого навісу створить нове обличчя київського стадіону.

"Скляний фасад буде розміщений по периметру стадіону і коструктивно підвішений на тросах до сталевого опорного каркасу  навісу. Фасад виконаний із панелей великого розміру з загартованого скла "тріплекс". Фасад функціонально  захищатиме глядачів від шквального вітру, а також забезпечуватиме циркуляцію повітря та аерацію газону футбольного поля, бо буде виконаний за принципом "жалюзі", йдеться в повідомленні прес-служби.

Опорний каркас складатиметься з 80 колон, виготовлених із високоміцних сталевих листів товщиною 60-90 мм! Висота колон - 40 метрів, загальна вага - понад 4 тисячі тонн.

На  цьому каркасі буде розтягнута вантова конструкція з високоміцних тросів спеціального плетіння за принципом  велосипедного колеса, загальною  вагою близько однієї тисячі тонн.

По периметру вантової конструкції буде розтягнена синтетична мембрана, армована скловолокном.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ