"Автомобільні смаки" київських чиновників



Фото "Сегодня"
Мер Києва Леонід Черновецький продав свій знаменитий "Майбах", а його перший заступник Ірена Кільчицька - "Хаммер".

Як пише "Сегодня", чиновники нині обирають "Мерседеси", "Бентлі" чи "БМВ".

"Леонід Михайлович - просто геній підприємництва, йому, подейкують, вдалося продати "Майбах" дорожче, ніж він був куплений. Авто начебто було в статутному фонді "Правекса", - сказав депутат Київради Олександр Пабат, який керує організацією "Стрітрейсінг", а тому знає все про автомобільні пристрасті колег.

Раніше Черновецький катався на "Майбаху". Тепер, кажуть, вигідно продав  
За словами радника мера Марта Гримської, вона давно не бачила мера на "Майбаху".

"Він їздить на "Роллс-ройсі", ще є броньований "кубик" (джип "Мерседес")", - сказала Гримська.

Мер полюбляє свій "Роллс-ройс". Фото "Української правди"

Однак Черновецький не вередує - може проїхатися і на іншому авто. Фото "Української правди" 
Кільчицька, як відзначає видання, після продажу "Хаммера" і пересіла на "Меrсеdеs-Веnz GL" - позашляховик, що коштує як мінімум 100 тисяч євро.

Однак, в оточенні Кільчицької, на "Мерседесі" вона їздить нечасто. На роботу в основному приїжджає на "Порше" або ж на чорній "Бентлі" (модель Continental GT).

Подейкують також, що секретар Київради Олесь Довгий нещодавно придбав такий же автомобіль "Бентлі", мінімальна вартість якого 250 тисяч євро.

Ще один перший заступник мера Денис Басс, не змінив своїх "автомобільних смаків". Як відзначає газета, він так і їздить на "БМВ" Z8 і "Мерседесах" -  S-класу AMG і GL AMG, які. коштують до 170 тисяч євро.

Утім, розкішно живе не лише столична влада, але й опозиція. Наприклад, депутат Київради від Блоку Кличка Дмитро Андрієвський їздить на "Бентлі", а сам Віталій Кличко на величезному "Рендж-Ровері", мовляв, з його ростом важко поміститися у маленькій машині.

Депутат від Блоку Литвина Олена Антонова їздить на "Мерседесі" S-класу, якому надіє перевагу уся Київрада.

Однак серед депутатів є й оригінали. Так, лідер ГАКу Олександр Пабат приїжджає на роботу на "Сітроені" З6. У його колекції є також "Лэнд Ровер Defender", "Морган", "Мазератті" 1985 року та гоночний "Порше 911 Турбо". Словом, автопарк не менше, як на мільйон доларів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ