Леніна підлатають до кінця жовтня


Київська міська державна адміністрація продовжила свій дозвіл Комуністичній партії за свій рахунок відновити пам'ятник Володимиру Леніну на бульварі Тараса Шевченка в Києві до 30 жовтня замість раніше встановленого терміну до 20 серпня.

Про це йдеться у розпорядженні КМДА, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

Цим розпорядженням мерія змінила термін відновлення пам'ятника у зв'язку з відповідним зверненням генеральної підрядної організації.

Як відомо, в липні КМДА дозволила КПУ за свій рахунок відновити пам`ятник Леніну на бульварі Шевченка в Києві до 20 серпня.

Як відомо, на світанку 30 червня у Києві був пошкоджений пам'ятник Леніну, розташований біля Бессарабської площі.

Міліція затримала 5 осіб, підозрюваних у "побитті" монумента, проти них порушено кримінальну справу за хуліганство.

2 липня міліція звільнила під підписку про невиїзд затриманих 30 червня 5 громадян, які підозрюються у пошкодженні пам'ятника Леніну.

Згодом Комуністична партія України оголосила збір коштів на відновлення пам'ятника Леніну. Як тоді повідомляли в КПУ, до них звертається багато людей, які хочуть пожертвувати кошти на відновлення пам'ятника.

За словами начальника управління охорони культурної спадщини КМДА Руслана Кухаренка, відновити відбиті частини обличчя пам'ятника неможливо, тому йому замінить голову. На думку Кухаренка, вартість "ремонту" може бути більше 200 тисяч гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ