Під Києвом збудують стоянки для вантажівок


На основних в'їздах до Києва побудують майданчики для тимчасового відстою великовантажного транспорту.

Відповідне розпорядження про будівництво майданчиків для тимчасового відстою вантажівок підписав міський голова Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА

Згідно з документом, замовником проектування та будівництва майданчиків визначено комунальне підприємство "Київдорсервіс".

Зокрема, майданчики для тимчасового відстою великовантажного транспорту, побудують на в'їздах до міста з Вишгородського, Дніпропетровського, Житомирського, Ковельського, Овруцького, Одеського, Харківського та Чернігівського напрямків.

Генеральні проектні та підряді організації для виконання робіт будуть визначені на тендерній основі.

У 2009 році планується розробити та затвердити проектно-кошторисну документацію, а безпосередньо роботи з будівництва заплановані на 2010-2011 роки.

Як відомо, столична влада через спекотну погоду заборонила руху великовагового транспорту (вагою понад 24 тони і навантаженням на вісь понад 7 тонн) усіма вулицями міста, в тому числі, визначеними для руху транзитного вантажного транспорту. 

У червні минулого року, Київська міська адміністрація повідомляла, що обрала 6 компаній інвесторами будівництва терміналів для відстою вантажівок на 6 в'їздах у Київ.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ