Міліція вчитиме дітей правильно переходити дорогу


20 серпня Державтоінспекція у Києві починає рейд "Увага! Діти - на дорозі!", який триватиме до 20 вересня.

У ході акції, створеної для запобігання ДТП за участю дітей, інспектори організують чергування біля шкіл, щоби контролювати, як водії дотримуються правил, пише "Факты и комментарии".

Так в усіх навчальних закладах вчителі разом із працівниками ДАІ проведуть уроки дорожньої грамоти. А першокласники отримають закладки з правилами пішохідного переходу.

"Дітям обов'язково необхідно нагадати нескладні правила: перед тим як перейти дорогу, необхідно зупинитися і подивитися по сторонах", - повідомив начальник столичного ДАІ Анатолій Сіренко.

За його словами, у 70% усіх столичних аварій страждають діти, а з початку року в результаті аварій отримали травми 138 дітей.

Також автоінспектори будуть вручати спеціальні значки дітям, які дотримуються правил дорожнього руху.

Однак у щоденниках маленьких порушників працівники ДАІ залишатимуть повідомлення для батьків з проханням нагадати дітям дорожню грамоту.

Варто відзначити, що це не перший приклад роботи міліції з населенням .Як відомо, з 25 січня по 30 квітня в столиці проходила загальноміська спеціальна операція "Візит", в рамках якої інспектори міліції мали ходити по домівках киян і знайомитися з жителями своєї дільниці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ